Reseliva Rezervasyon Motoru & Kanal Yönetimi

Ağva Gezilecek Yerler 

Ağva seyir Terası

Ağva Gezilecek Yerler 

Kısaca Ağva dan bahsedecek olursak , kış aylarında sakin, yaz ayların da ise Ege sahillerini aratmayacak bir doluluk da olan İstanbul’un yanı başında sahil kasabası diyebiliriz. Kış dönemi nüfus üç bin civarıyken yaz dönemi hem yazlıkcıların hem de tatilcilerin gelmesiyle yirmi beş bine kadar çıkmaktadır.

İstanbul Ağva arası kaç km diye soranları şimdiden duyar gibi olduk. Hemen söyleyelim. Anadolu yakası 90 km. ortalama, Avrupa yakası da 120 km civarındadır. Anadolu yakasından bir buçuk saat kadar bir yolculuk, Anadolu yakasından ise 2 saat ortalama bir yolculuk mesafesindedir.

Ağva Gezilecek Yerler den bahsedecek olursak, 

Hemen aşağıdaki görsel,

Çarşı ve Ağva Halk Plajı nın olduğu alandır. Plaj ücretsiz olup , belli bölümlerde ücretli şezlong alanı vardır.

Ağva plajı
Ağva plajı

Ağva Kilimli Koyu 

Çarşıdaki halk plajının en yakın alternatifi olarak düşünebiliriz.  Hafta sonları biraz kalabalık olduğunu da söylememiz gerekiyor. Yaz döneminde koya girişte belediye giriş ücreti almaktadır. Plaj alternatifi dışında restoran ve kamping alanı da mevcuttur. Ağva kilimli koyu çarşıya 5 km kadar mesafede olup, Ağva Green River  Otele de 7 km mesafededir. 

 

ağva kilimli koyu
ağva kilimli koyu

Hacıllı Şelalesi 

Hacıllı şelalesi Ağva merkeze yaklaşık 15 dk mesafededir. Köye vardıktan sonra, aracınızı bırakıp yolun bir kısmını yürüyerek devam ederek ulaşmaktasınız. Güzel bir trekking alanı olmakla beraber, kampçıların da uğrak yerlerindendir. Şelale civarında market vs yoktur. İhtiyaçlarınızı önceden temin edip gitmelisiniz.

hacıllı şelalesi
hacıllı şelalesi

Ağva Seyir Terası 

Ağva Gezilecek Yerler arasında en güzel ama en az bilinen yerler arasında olan Ağva seyir tepesinden Ağva’yı panoramik olarak görebilirsiniz. Seyir tepesine çıkabilmek için , atv utv motorsiklet gibi araçlar gerekmektedir. Araçlarla çıkmak zor olacaktır fakat manzara bir hayli güzel. Kilimli koyuna giderken araya giren bir yol var sola doğru saptıktan sonra 1 km mesafede.

Ağva seyir Terası
Ağva seyir Terası

Ağva Gezilecek yerler, yapılabilecek aktiviteler hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştık. Özellikle gezilmesi gereken yerlere geniş yer verdikten sonra ,vaktiniz kalırsa diye birkaç rota daha ekleyeceğiz.

Kadırga koyu , Göksu deresinde tekne turu , Atv safari , at safari gibi etkinlikler de mevcuttur. 

ağva green river otel görseller için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara !
× WhatsApp